| 1 |
Dilatational rheology-property relationships of β-lactoglobulin /high methoxyl pectin mixtures in aqueous foams |
Food Hydrocolloids |
علی رافع ,
سحر سلاح برزین ,
Ulrich Kulozik ,
محمد علی حصاری نژاد
|
1401/06/10 |
| 2 |
Rheological and structural properties of rice bran protein-flaxseed (Linum usitatissimum L.) gum complex coacervates |
Food Hydrocolloids |
الهام حسنوند ,
علی رافع
|
1397/07/09 |
| 3 |
Phase separation behavior of flaxseed gum and rice bran protein complex coacervates |
Food Hydrocolloids |
الهام حسنوند ,
علی رافع ,
بهاره عمادزاده
|
1397/06/10 |
| 4 |
The physico-mechanical and structural characteristics of blend film of poly (vinyl alcohol) with biodegradable polymers as affected by disorder-to-order conformational transition |
Food Hydrocolloids |
مهدی یار شهبازی ,
قدیر رجب زاده اوغاز ,
علی رافع ,
Rammile Ettelaie ,
سیدجواد احمدی
|
1395/07/10 |
| 5 |
Scaling law, fractal analysis and rheological characteristics of physical gels cross-linked with sodium trimetaphosphate |
Food Hydrocolloids |
علی رافع ,
سید محمدعلی رضوی
|
1395/10/12 |
| 6 |
Preparation and characterization of zein-kappa carrageenan complex for encapsulation of saffron, and in vitro controlled release study |
Food Hydrocolloids |
علی رافع ,
فائزه اردستانی ,
علی حقیقی اصل ,
Song Miao
|
1404/02/11 |
| 7 |
Effect of Thermal Treatment on Chemical Structure of Β-Lactoglobulin and Basil Seed Gum Mixture at Different States by ATR-FTIR Spectroscopy |
International Journal of Food Properties |
علی رافع ,
سید محمدعلی رضوی
|
1394/09/10 |
| 8 |
Rheological and structural characteristics of whey protein-pectin complex coacervates |
Journal of Food Engineering |
معصومه راعی ,
علی رافع ,
فخری شهیدی
|
1397/04/10 |
| 9 |
بررسی ویژگی های کیفی، بافتی و حسی پنیر سفید ایرانی کم چرب حاوی مخلوط صمغ دانه ریحان با زانتان و گوار |
پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران |
محمد علی حصاری نژاد ,
عاطفه عارفخانی ,
علی رافع ,
فاطمه جاویدی ,
علیرضا صادقیان
|
1400/07/09 |
| 10 |
Effect of temperature on the textural, thermal and microstructural properties of wheat flour/high amylose corn starch gels |
پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران |
لیدا شاهسونی ,
علی رافع
|
1397/06/10 |
| 11 |
Kinetics of color and physical attributes of cookie during deep-fat frying by image processing techniques |
Journal of Food Processing and Preservation |
محمدرضا عبدالهی مقدم ,
علی رافع ,
مسعود تقی زاده
|
1393/11/12 |
| 12 |
استخراج و بررسی ویژگیهای عملکردی پروتئین سبوس برنج و امکان استفاده از آن به عنوان جایگزین پروتئین شیر در دسر لبنی کم چرب فراسودمند |
علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران |
عاطفه محمدی ,
سیداحمد شهیدی ,
علی رافع ,
شهرام نقی زاده رئیسی ,
آزاده قربانی حسن سرائی
|
1401/02/11 |
| 13 |
مقایسه خواص فیزیکوشیمیایی پکتین حاصل از تفاله سیب به دو روش ماکروویو و تیمار با اسید در دمای بالا: بهینه یابی به روش سطح - پاسخ |
علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران |
,
علی رافع ,
سید مهدی میرزابابایی
|
1401/01/12 |
| 14 |
بررسی اثر پروتئین سبوس برنج و صمغ دانه ریحان اصلاح شده بر ویژگی های فیزیکوشیمایی و پایداری خامه قنادی |
علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران |
نیلوفر بیگلریان ,
آذین آتشزر ,
علی رافع ,
سیداحمد شهیدی
|
1400/11/12 |
| 15 |
بررسی عوامل موثر در طراحی دستگاه پخت نان بر ویژگی های کیفی و بافتی نان مسطح خانگی |
علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران |
سید مهدی میرزابابایی ,
علی فائزیان ,
علی رافع ,
حسین زمانی خادمانلو
|
1400/08/10 |
| 16 |
بهینه یابی استخراج پکتین از ضایعات سیب درختی به روش سطح-پاسخ |
علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران |
,
علی رافع ,
سید مهدی میرزابابایی
|
1400/07/09 |
| 17 |
ایجاد سامانه های ژلی الاستیک پنیر ریکوتا حاوی هیدروکلوئیدها در مغزی زیتون |
علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران |
محمد علی حصاری نژاد ,
علی رافع ,
علیرضا صادقیان ,
محبوبه سرابی جماب
|
1399/03/12 |
| 18 |
ویژگیهای فیزیکی شیمیایی ارقام تجاری میوه گوجه فرنگی کاشته شده در ایران |
علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران |
سبا بلقیسی ,
علی معتمدزادگان ,
جعفر محمدی میلانی ,
لادن رشیدی ,
علی رافع
|
1399/01/13 |
| 19 |
بررسی ویژگی های بافتی مخلوط پروتئین آب پنیر و ایزوله پروتئین سبوس برنج |
علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران |
الناز واحدی ,
علی رافع ,
آزاده قربانی حسن سرائی ,
حسن سرابی
|
1394/07/09 |
| 20 |
مطالعه ضریب نفوذ مؤثر، انرژی فعال سازی و مدل سازی سینتیک رطوبت زنی نخود فرنگی |
علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران |
علی آل حسینی ,
علی رافع ,
علی فائزیان ,
الهام آل حسینی
|
1394/07/09 |
| 21 |
NUMERICAL MODELING OF HEAT AND MASS TRANSFER DURING CONTACT BAKING OF FLAT BREAD |
Journal of Food Process Engineering |
فرزاد صادقی ,
ناصر همدمی ,
محمد شاهدی ,
علی رافع
|
1395/05/11 |
| 22 |
Textural, mechanical, and microstructural properties of restructured pimiento alginate-guar gels |
Journal Of Texture Studies |
سید محمدرضا موسوی ,
علی رافع ,
سمیرا یگانه زاد
|
1398/01/12 |
| 23 |
Rheological characteristics of binary composite gels of wheat flour and high amylose corn starch |
Journal Of Texture Studies |
لیدا شاهسونی ,
علی رافع
|
1397/03/11 |
| 24 |
Effects of high amylose corn starch and microbial transglutaminase on the textural and microstructural properties of wheat flour composite gels at high temperatures |
Journal Of Texture Studies |
لیدا شاهسونی ,
علی رافع ,
علیرضا صادقیان ,
راضیه نیازمند
|
1396/09/10 |
| 25 |
Effect of inulin/kefiran mixture on the rheological and structural properties of mozzarella cheese |
International Journal of Biological Macromolecules |
ناصر مقیسه ,
اکرم آریان فر ,
اسماعیل عطای صالحی ,
علی رافع
|
1400/08/10 |
| 26 |
Effect of microbial exopolysaccharide on wheat bran sourdough: Rheological, thermal and microstructural characteristics |
International Journal of Biological Macromolecules |
عباس عابدفر ,
مرضیه حسینی نژاد ,
علی رافع
|
1399/04/11 |
| 27 |
Development of vanillin/β-cyclodexterin inclusion microcapsules using flax seed gum-rice bran protein complex coacervates |
International Journal of Biological Macromolecules |
الهام حسنوند ,
علی رافع
|
1398/03/11 |
| 28 |
Application of whey protein-pectin nano-complex carriers for loading of lactoferrin |
International Journal of Biological Macromolecules |
معصومه راعی ,
فخری شهیدی ,
مجید فرهودی ,
سیدمهدی جعفری ,
علی رافع
|
1396/09/10 |
| 29 |
The influence of temperature, sucrose and lactose on dilute solution properties of basil (Ocimumbasilicum) seed gum |
International Journal of Biological Macromolecules |
سید الیاس میرابوالحسنی ,
علی رافع ,
سید محمدعلی رضوی
|
1395/09/11 |
| 30 |
Effect of pH and protein to polysaccharide ratio on coacervation of sesame protein isolate-Tragacanth gum: Structure-rheology function |
International Journal of Biological Macromolecules |
آزاده قربانی ,
علی رافع ,
محمد علی حصاری نژاد ,
Jose M. Lorenzo
|
1404/03/11 |
| 31 |
Effect of basil seed gum and κ-carrageenan on the rheological, textural and structural properties of whipped cream |
Journal of the Science of Food and Agriculture |
نیلوفر بیگلریان ,
علی رافع ,
سیداحمد شهیدی
|
1400/08/10 |
| 32 |
Rheology and microstructure of binary mixed gel of rice bran protein–whey: effect of heating rate and whey addition |
Journal of the Science of Food and Agriculture |
علی رافع ,
الناز واحدی ,
آزاده قربانی حسن سرائی
|
1395/05/11 |
| 33 |
Flux improvement of ultrafiltration membranes using ultrasound and gas bubbling |
Desalination and Water Treatment |
مسعود هاشمی شهرکی ,
عبدالمجید مسکوکی ,
علی فائزیان ,
علی رافع
|
1395/03/12 |
| 34 |
Rheological properties of dairy desserts: Effect of rice bran protein and fat content |
Journal of Food Science |
عاطفه محمدی ,
سیداحمد شهیدی ,
علی رافع ,
شهرام نقی زاده رئیسی ,
آزاده قربانی حسن سرائی
|
1401/08/10 |
| 35 |
اثر لاکتوفرین شیر شتر ریزپوشانی شده با کمپلکس های ایزولۀ پروتئین آب پنیر-پکتین بر رشد و زنده مانی ردۀ سلولی استئوبلاست |
پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی |
معصومه راعی ,
فخری شهیدی ,
مجید فرهودی ,
سیدمهدی جعفری ,
علی رافع
|
1397/03/11 |
| 36 |
Phase Separation Behavior of Apple Pectin/Wheat Germ Protein Complex Coacervates |
پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی |
حامد جمشیدیان قلعه شاهی ,
علی رافع ,
بهاره عمادزاده ,
هاجر شکرچی زاده
|
1402/10/11 |
| 37 |
Kinetic study of k-carrageenan degradation and its impact on mechanical and structural properties of chitosan/k-carrageenan film |
Carbohydrate Polymers |
مهدی یار شهبازی ,
قدیر رجب زاده اوغاز ,
Rammile Ettelaie ,
علی رافع
|
1395/02/12 |
| 38 |
Impact of ultrasound processing parameters on physical characteristics of lycopene emulsion |
Journal of Food Science and Technology |
سبا بلقیسی ,
علی معتمدزادگان ,
جعفر محمدی میلانی ,
لادن رشیدی ,
علی رافع
|
1399/11/13 |
| 39 |
Stabilization of Tarom and Domesiah cultivars rice bran: Physicochemical, functional and nutritional properties |
Journal of Cereal Science |
علی رافع ,
علیرضا صادقیان
|
1395/12/11 |
| 40 |
Dynamic rheological behavior of rice bran protein (RBP): Effects of concentration and temperature |
Journal of Cereal Science |
علی رافع ,
سیده شیوا موسوی ,
سیداحمد شهیدی
|
1393/08/10 |
| 41 |
Synthesis of polyaniline zirconium for purification of barberry anthocyanins and stabilization via copigmentation against thermal and gastrointestinal conditions |
Scientific Reports |
آرش دارا ,
جواد فیضی ,
سارا ناجی طبسی ,
ابراهیم فولادی ,
علی رافع
|
1404/01/12 |
| 42 |
Microstructure and chemorheological behavior of whipped cream as affected by rice bran protein addition |
Food Science and Nutrition |
آزاده قربانی حسن سرائی ,
علی رافع ,
سیداحمد شهیدی ,
آذین آتشزر
|
1397/11/12 |
| 43 |
Optimization of textural characteristics of restructured pimiento strips by response surface methodology (RSM) |
Food Science and Nutrition |
سید محمدرضا موسوی ,
علی رافع ,
سمیرا یگانه زاد
|
1398/02/11 |
| 44 |
Effect of high-amylose corn starch addition on canning of yellow alkaline noodle composed of wheat flour and microbial transglutaminase: Optimization by RSM |
Food Science and Nutrition |
لیدا شاهسونی ,
علی رافع
|
1397/04/10 |
| 45 |
Rheological and structural properties of enzyme-induced gelation of milk proteins by ficin and Polyporus badius |
Food Science and Nutrition |
ریحانه شعبانی ,
سیداحمد شهیدی ,
علی رافع
|
1396/12/10 |
| 46 |
Physicochemical, functional, and nutritional characteristics of stabilized rice bran form tarom cultivar |
Food Science and Nutrition |
علی رافع ,
علیرضا صادقیان ,
سیده زهره حسینی یزدی
|
1396/02/11 |
| 47 |
Impact of pH on the Physicochemical, Structural, and Techno-Functional Properties of Sesame Protein Isolate |
Food Science and Nutrition |
آزاده قربانی ,
علی رافع ,
محمد علی حصاری نژاد ,
Jose M. Lorenzo
|
1403/10/12 |
| 48 |
Development and Characterization of Calcium Ion-Enhanced Nanophytosomes Encapsulating Pomegranate Fruit Extract |
Food Science and Nutrition |
رامش صدیقی ,
علی رافع ,
قدیر رجب زاده اوغاز ,
عباس پرداختی
|
1403/11/13 |
| 49 |
Comparison effects of PEF and SC CO2 treatments on lycopene, carotene, lutein, cryptoxanthin, total polyphenols values, and antioxidant activity of tomato fruits |
Food Science and Nutrition |
سبا بلقیسی ,
علی معتمدزادگان ,
لادن رشیدی ,
جعفر میلانی ,
علی رافع
|
1403/07/10 |
| 50 |
Intensified extraction of anthocyanins from Berberis vulgaris L. by pulsed electric field, vacuum-cold plasma, and enzymatic pretreatments: modeling and optimization |
Chemical and Biological Technologies in Agriculture |
آرش دارا ,
جواد فیضی ,
سارا ناجی طبسی ,
ابراهیم فولادی ,
علی رافع
|
1402/06/10 |
| 51 |
Rheological, textural and structural properties of dairy cream as affected by some natural stabilizers |
Chemical and Biological Technologies in Agriculture |
نیلوفر بیگلریان ,
علی رافع ,
سیداحمد شهیدی ,
Jose M. Lorenzo
|
1401/09/10 |
| 52 |
Phase separation and formation of sodium caseinate/pectin complex coacervates: effects of pH on the complexation |
Chemical and Biological Technologies in Agriculture |
فائزه اردستانی ,
علی حقیقی اصل ,
علی رافع
|
1401/08/10 |
| 53 |
Complex coacervate of wheat germ protein/high methoxy pectin in encapsulation of limonene |
Chemical and Biological Technologies in Agriculture |
حامد جمشیدیان قلعه شاهی ,
علی رافع
|
1403/01/13 |
| 54 |
Characterization of caseinate pectin complex coacervates as a carrier for delivery and controlled release of saffron extract |
Chemical and Biological Technologies in Agriculture |
فائزه اردستانی ,
علی حقیقی اصل ,
علی رافع
|
1403/05/11 |
| 55 |
بررسی اثر زمان و فرکانس فراصوت بر فرایند خشک کردن ژل آلوئه ورا با پیش تیمار اسمزی |
نوآوری در علوم و فناوری غذایی |
افسانه حاتمی باویل ,
سیدعلی مرتضوی ,
علی رافع ,
اکرم شریفی
|
1395/02/12 |
| 56 |
Textural and Rheological Properties of Sliceable Ketchup |
Gels |
نادیا شکرانه ,
مزدک علیمی ,
سیداحمد شهیدی ,
مریم میزانی ,
محمد بمانی مقدم ,
علی رافع
|
1401/12/10 |
| 57 |
Effect of Different Bulk Sweeteners on the Dynamic Oscillatory and Shear Rheology of Chocolate |
Applied Rheology |
مریم کیومرثی ,
علی رافع ,
سمیرا یگانه زاد
|
1396/09/10 |
| 58 |
Effect of Calcium Salts on the Firmness and Physicochemical and Sensorial Properties of Iranian Black Olive Cultivars |
Foods |
مهناز عطاالهی اشکور ,
آزاده قربانی حسن سرائی ,
علی رافع ,
سیداحمد شهیدی ,
شهرام نقی زاده رئیسی
|
1402/05/10 |
| 59 |
Effects of Concentration and Heating/Cooling Rate on Rheological Behavior of Sesamum indicum Seed Hydrocolloid |
Foods |
علی رافع ,
طلیعه شادردی زاده ,
محمد علی حصاری نژاد ,
Jose M. Lorenzo ,
Ahmed Ali Abd El-Maksoud ,
Weiwei Cheng ,
M.R. Mozafari ,
Tarek Gamal Abedelmaksoud
|
1401/09/10 |
| 60 |
Enhancing the Texture and Sensory Properties of Pickled Cucumbers with Different Brine Solutions |
Foods |
مهدیه یوسفی ,
اکرم آریانفر ,
وحید حکیم زاده ,
علی رافع
|
1403/10/12 |
| 61 |
Dynamic Rheological properties of sesame protein dispersion |
Legume Science |
علی رافع ,
,
,
|
1401/09/10 |
| 62 |
Structure-property relations of β-lactoglobulin/κ-carrageenan mixtures in aqueous foam |
COLLOIDS AND SURFACES A-PHYSICOCHEMICAL AND ENGINEERING ASPECTS |
علی رافع ,
Dana Glickman ,
Natalia García Rey ,
Nicole Haller ,
Ulrich Kulozik ,
Bjorn Braunschweig
|
1401/02/11 |
| 63 |
The effect of pH and calcium ion on rheological behaviour of β-lactoglobulin-basil seed gum mixed gels |
international journal of food science and technology |
علی رافع ,
سید محمدعلی رضوی
|
1392/06/10 |
| 64 |
Characterization of Flaxseed Gum/Rice Bran Protein Complex Coacervates |
Food biophysics |
الهام حسنوند ,
علی رافع
|
1397/09/10 |
| 65 |
Structure-rheology relationships of composite gels: Alginate and Basil seed gum/guar gum |
CARBOHYDRATE POLYMERS |
سید محمدرضا موسوی ,
علی رافع ,
سمیرا یگانه زاد
|
1398/12/11 |
| 66 |
Functional properties of rice bran protein isolate at different pH levels |
Cereal Chemistry |
ماهرو اسماعیلی ,
علی رافع ,
سیداحمد شهیدی ,
آزاده قربانی حسن سرائی
|
1394/11/12 |
| 67 |
The Rheological Modeling and Effect of Temperature on Steady Shear Flow Behavior of Cordia abyssinica Gum |
Journal of Food Processing & Technology |
علی رافع ,
مسعود هاشمی شهرکی
|
1393/01/12 |
| 68 |
Combined Effect of Quinoa and Germinated Wheat Flour on Physicochemical, Sensory and Microbiological Stability of Cupcakes |
Global Journal of Science Frontier Research |
نگین جواهری پور ,
لیدا شاهسونی ,
شادی مهدیخانی ,
یاسر اینانلو ,
علی رافع
|
1400/09/10 |
| 69 |
Physicochemical characteristics of garlic (Allium sativuml.) oil: Effect of extraction procedure |
International Journal of Nutrition and Food Sciences |
علی رافع ,
محسن صابری
|
1393/08/10 |
| 70 |
Influence of Gelatin/guar gum mixture on the rheological and textural properties of restructured ricotta cheese |
Carbohydrate Polymer Technologies and Applications |
محمد علی حصاری نژاد ,
Jose M. Lorenzo ,
علی رافع
|
1400/09/10 |
| 71 |
Exploring the potential utilization of copigmented barberry anthocyanins in ice cream: Focusing on foaming aspects, and melting attributes |
Current Research in Food Science |
آرش دارا ,
سارا ناجی طبسی ,
جواد فیضی ,
ابراهیم فولادی ,
علی رافع
|
1403/04/11 |