تصویر پروفایل

خشایار سرابندی

موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی ، استاديار

ایمیل:

ردیف عنوان فارسی طرح عنوان انگلیسی طرح سمت در طرح تاریخ شروع تاریخ خاتمه
ردیف عنوان فارسی طرح عنوان انگلیسی طرح سمت در طرح تاریخ شروع تاریخ خاتمه
ردیف عنوان مقاله نام نشریه نویسندگان تاریخ چاپ
1 Controlled release and biological properties of prochitosomes loaded with Arthrospira derived peptides Membrane stability chemical morphological and structural monitoring International Journal of Biological Macromolecules زهرا اکبربگلو , آرمین میرزاپور کوهدشت , علی ایاسه , بابک قنبرزاده , Fatih Oz , خشایار سرابندی 1403/08/11
2 Multiple Pickering emulsions stabilized by food grade particles as innovative delivery systems for bioactive compounds Advances in Colloid and Interface Science ساره بوستانی , خشایار سرابندی , Ozgur Tarhan , عاطفه رضائی , الهام اسدپور , حدیث رستم آبادی , سید رضا فلسفی , Chen Tan , Fuyuan Zhang , سید مهدی جعفری 1403/03/12
3 Loading bioactive peptides within different nanocarriers to enhance their functionality and bioavailability in vitro and in vivo studies Advances in Colloid and Interface Science نرگس مظلومی , باربد صفری , Asli Can Karaca , لاله کریم زاده , شکوفه مقدسی , مسعود قنبری , الهام اسدپور , خشایار سرابندی , سید مهدی جعفری 1403/07/10
4 Production, characterization and spray-drying encapsulation of date (Phoenix dactylifera L.) seed protein hydrolysates for bread fortification Journal of Food Measurement and Characterization زهرا اکبربگلو , فردین تمجیدی , خشایار سرابندی , علی ایاسه 1403/09/11
5 Strategies for further stabilization of lipid based delivery systems with a focus on solidification by spray drying Trends in Food Science & Technology سارا صفائیان لائین , Katarzyna Samborska , Asli Can Karaca , پریسا مستشاری , زهرا اکبربگلو , خشایار سرابندی , سید مهدی جعفری 1403/01/13
6 Spray-drying stabilization of oleaster seed bioactive peptides within biopolymers Pan bread formulation and bitterness masking Food Bioscience خشایار سرابندی , زهره کرمی , زهرا اکبربگلو , Kiattisak Duangmal , سید مهدی جعفری 1403/01/13
7 Chitosan Coated Nanoliposomes Exploring the Impact on Physicochemical Properties Stability Antioxidant Activity and Molecular Characterization of Chlorella Peptide Fractions Journal of Polymers and the Environment پوریا قره بگلو , خشایار سرابندی , زهرا اکبربگلو 1403/03/12
8 Biological stabilization of Arthrospira bioactive peptides within biopolymers Functional food formulation bitterness masking and nutritional aspects LWT- Food Science and Technology زهرا اکبربگلو , علی ایاسه , بابک قنبرزاده , خشایار سرابندی 1402/10/11
9 ACE inhibitory biological and nutritional properties of Iranian red garlic Allium sativum L peptides Conformational changes under different processing LWT- Food Science and Technology زهرا اکبربگلو , ماندانا طایفه , آذین نصراله زاده , روشنک ذوالقدری , نرگس مظلومی , آتنا رمضانی , خشایار سرابندی 1403/10/12
10 Gut Microbiota and Polycystic Ovary Syndrome PCOS Understanding the Pathogenesis and the Role of Probiotics as a Therapeutic Strategy Probiotics and Antimicrobial Proteins سمانه صالحی , جواد اله وردی , هادی پورجعفر , خشایار سرابندی , سید مهدی جعفری 1403/07/10
11 Nutritional value, antibacterial activity, ACE and DPP IV inhibitory of red pomegranate seeds protein and peptides Scientific Reports زهرا اکبربگلو , نرگس مظلومی , لاله کریم زاده , خشایار سرابندی , سید مهدی جعفری , محمد علی حصاری نژاد 1403/12/11
12 Effect of plant protein emulsifiers and carriers on the physicochemical structural and oxidative stability of spray dried pomegranate seed oil emulsions Scientific Reports بهاره اسکندری , سید هادی پیغمبردوست , خشایار سرابندی 1404/04/10
13 Techno-functional, antioxidant, and amino acid characterization of hydrolyzed bioactive peptides from coconut (Cocos nucifera L.) meal protein Food and Function روشنک ذوالقدری , زهرا اکبربگلو , خشایار سرابندی , سید هادی پیغمبردوست , سید مهدی جعفری , Amin Mousavi Khaneghah 1403/08/11
14 Incorporation of spray dried encapsulated bioactive peptides from coconut Cocos nucifera L meal by product in bread formulation Food Science and Nutrition خشایار سرابندی , علیرضا داشی پور , زهرا اکبربگلو , سید هادی پیغمبردوست , علی ایاسه , حسین صمدی کفیل , سید مهدی جعفری , امین موسوی خانقاه 1403/04/11
15 Sustainable Valorization of Fruit and Vegetable Waste for Bioactive Compounds Advancing Functional Food and Wellness Waste and Biomass Valorization Jibanjyoti Panda , Rajshree Amrit , Awdhesh Kumar Mishra , Arnab Chakraborty , Sarvesh Rustagi , Pinku Chandra Nath , خشایار سرابندی , Hemen Sarma , Mrunal S. Wagh , Yugal Kishore Mohanta 1403/11/13
16 Protection of navy bean bioactive peptides within nanoliposomes morphological structural and biological changes Bioresources and Bioprocessing نازیلا زینالی نامدار , لیلا روفگری نژاد , آیناز علیزاده , نارملا آصفی , سید مهدی جعفری , خشایار سرابندی 1402/09/10
17 Atlas pistachio Pistacia atlantica unripe fruit extract as a source of phytochemicals with anti tyrosinase antioxidant and antibacterial properties Biocatalysis and Agricultural Biotechnology Nabila Belyagoubi-Benhammou , Larbi Belyagoubi , Assia Benmahieddine , Dounia Ben Menni , Asma El Zerey-Belaskri , Gabriele Di Marco , Antonella Canini , الهام اسدپور , Angelo Gismondi , خشایار سرابندی , سید مهدی جعفری 1403/01/13
18 Effects of Combined Drying Method (Osmotic-Hot Air) on the Structural, Color, and Kinetic Properties of Apple Cubes Journal of Food and Bioprocess Engineering سمیرا براتیان , مرتضی کاشانی نژاد , محسن حیدری , خشایار سرابندی , علیرضا وسیعی 1404/07/09
19 Stabilization of caffeine loaded nanoliposomes via chitosan coating and spray drying for application in food products Carbohydrate Polymer Technologies and Applications زهرا مهرابی خوزانی , سید مهدی جعفری , خشایار سرابندی , عاطفه رضایی , یحیی مقصودلو 1403/09/11
20 Spray-drying encapsulation of sunflower pollen peptides using carbohydrate polymers: Physicochemical, antioxidant, structural and morphological analysis Carbohydrate Polymer Technologies and Applications امیر اکبرمهر , سید هادی پیغمبردوست , لیلا پورحسن , خشایار سرابندی 1403/09/11
21 Insights into selection and application of carbohydrate based carriers for microencapsulation Stability and functional f properties omaltodextrin gum Arabic and B cyclodextrin in encapsulating tea flower pollen peptides Carbohydrate Polymer Technologies and Applications پگاه مهرعلی , سید هادی پیغمبردوست , امیر اکبرمهر , خشایار سرابندی 1403/12/11
22 Optimizing Agar Extraction from Gracilaria Corticata for Industrial Production Comparing Physicochemical and Rheological Properties of Two Marine Sources Carbohydrate Polymer Technologies and Applications مهسا تاتاری , خشایار سرابندی 1403/12/11
23 Co-delivery of hydrophobic curcumin and hydrophilic vitamin C by nanoliposomes decorated by chitosan and gelatin Carbohydrate Polymer Technologies and Applications زهرا مهرابی خوزانی , خشایار سرابندی , Atefe Rezaei 1404/04/10
24 Biological conversion of red garlic Allium sativum L protein to bioactive peptides ACE DPP IV inhibitory and Techno functional features Applied Food Research زهرا اکبربگلو , آذین نصراله زاده , ماندانا طایفه , روشنک ذوالقدری , آتنا رمضانی , نرگس مظلومی , خشایار سرابندی 1403/07/10
25 Insights into enzymatic hydrolysis Exploring effects on antioxidant and functional properties of bioactive peptides from Chlorella proteins Journal of Agriculture and Food Research پوریا قره بگلو , خشایار سرابندی , زهرا اکبربگلو 1403/03/12
26 Biological properties of LMW peptide fractions from apricot kernel protein Nutritional antibacterial and ACE inhibitory activities Journal of Agriculture and Food Research زهرا اکبربگلو , مریم محمدی , آرمین عارفی , خشایار سرابندی , سارا صفائیان لائین , سید هادی پیغمبردوست , محمد علی حصاری نژاد 1403/03/12
27 Predictive modeling of oleuropein release from double nanoemulsions An analytical study comparing intelligent models and Monte Carlo simulation Journal of Agriculture and Food Research پوریا قره بگلو , خشایار سرابندی , زهرا اکبربگلو , سید مهدی جعفری 1403/06/11
28 Bio-functional, antibacterial, ACE and DPP-IV inhibitory activities of thyme, flax and apple pollen-peptides by controlled enzymolysis Journal of Agriculture and Food Research زهرا اکبربگلو , آتنا رمضانی , عادله رفعتی , نرگس مظلومی , سید مهدی جعفری , محمد علی حصاری نژاد , فاطمه خالقی , خشایار سرابندی 1403/12/11
29 Exploring the physicochemical and functional properties of stabilized corn pollen protein hydrolysates via spray drying for application in bread formulation Journal of Agriculture and Food Research سیدهادی پیغمبردوست , امیراکبرمهر , خشایار سرابندی 1404/03/11
30 Stabilization of antioxidant thyme-leaves extract Thymus vulgaris within biopolymers and its application in functional bread formulation Future Foods زهرا اکبربگلو , نرگس مظلومی , خشایار سرابندی , آتنا رمضانی , فاطمه خالقی , عادله رفعتی حمزه کلاهی , سید مهدی جعفری , محمد علی حصاری نژاد 1403/03/12
31 Microencapsulated red garlic peptides with biopolymers Influence on the ACE inhibitory biological activity textural structures and sensory properties of pan breads Future Foods روشنک ذوالقدری , زهرا اکبربگلو , آتنا رمضانی , نرگس مظلومی , خشایار سرابندی 1403/10/12
32 Enzymatic modification of cold pressed coconut meal proteins Nutritional functional and biological properties Sustainable Food Technology خشایار سرابندی , زهرا اکبربگلو , سید هادی پیغمبردوست , رکسانا سرابندی , حسین صمدی کفیل , محمد علی حصاری نژاد 1403/06/11
ردیف عنوان مقاله عنوان همایش نویسندگان تاریخ برگزاری
1 تولید فراکسیون های پپتیدی با شاخص های تغذیه ای فعالیت آنتی اکسیدان و آنتی باکتریال از پروتئین حاصل از ضایعات هسته انار سی امین کنگره ملی و پنجمین کنگره بین المللی علوم و صنایع غذایی ایران خشایار سرابندی , زهرا اکبربگلو 1403/07/25
2 بررسی ویژگی های فیزیکی و شیمیایی پپتیدهای تولیدی از میکروجلبک اسپیرولینا پوشش طعم تلخی آنها با استفاده از بیوپلیمرهای مختلف و استفاده در غنی سازی نان قالبی سی امین کنگره ملی و پنجمین کنگره بین المللی علوم و صنایع غذایی ایران زهرا اکبربگلو , خشایار سرابندی , علی ایاسه , بابک قنبرزاده 1403/07/25
ردیف عنوان کتاب شاپا ناشر وضعیت جاری نویسندگان تاریخ انتشار
1 Nano-microbiology for Sustainable Development, chapter 6: Nanobiotechnology for Sustainable Food Pre 978-3-031-78845-1 سلسله انتشارات دانشگاه چاپ شده خشایار سرابندی , Nishithendu Bikash Nandi , Jibanjyoti Panda , Puja Roy , Rusmita Buragohain , Pinku Chandra Nath 1403/12/07
ردیف عنوان پایان نامه مقطع سمت اساتید تاریخ دفاع
1 میکروکپسولاسیون ترکیبات زیست فعال تفاله گوجه فرنگی با خشک کردن پاششی با کاربرد پروتئین های اصلاح ساختار یافته دكتري تخصصي(PhD ) استاد مشاور دوم 1404/12/10
2 ریزپوشانی پپتیدهای زیست فعال حاصل از هیدرولیز آنزیمی گرده گل ذرت شیرین (Zea mays L. var saccharata): کاربرد در غنی سازی نان حجیم فراسودمند دكتري تخصصي(PhD ) استاد مشاور دوم استاد راهنمای اول : سیدهادی پیغمبردوست , استاد مشاور اول : بابک قنبرزاداه 1403/11/15
3 نانوانکپسولاسیون فراکسیون های پپتیدی زیست فعال حاصل از هیدرولیز آنزیمی پروتئین جلبک سبز آبی (Spirulina platensis) درون نانولیپوزوم های چندلایه و کاربرد آن در فرمولاسیون پاستیل فراسودمند دكتري تخصصي(PhD ) استاد مشاور اول استاد راهنمای اول : علی ایاسه , استاد راهنمای دوم : بابک قنبرزاده 1402/06/19
4 تولید و تعیین ویژگیهای عملکردی ژل های میوه ای آب انگور غنی شده با آبکافته های حاصل از پروتئین آلئورون با قابلیت فراسودمندی دكتري تخصصي(PhD ) استاد مشاور دوم 1404/12/20
5 تولید و ریزپوشانی پپتیدهای زیست فعال آنتی اکسیدان و عملگرا از پروتئین گرده گل آفتابگردان کارشناسی ارشد استاد مشاور اول استاد راهنمای اول : سیدهادی پیغمبردوست 1403/04/20
6 نانوریزپوشانی کافئین در ساختارهای نانولیپوزمی و کاربرد آن در فرمولاسیون گز کارشناسی ارشد استاد مشاور دوم استاد راهنمای اول : سیدمهادی جعفری , استاد مشاور اول : یحیی مقصودلو , استاد راهنمای سوم : عاطفه رضایی 1402/06/29
ردیف عنوان اختراع تاریخ ثبت داخل تاریخ ثبت خارج محل ثبت داخل محل ثبت خارج محل اخذ تاییدیه شماره نامه تاییدیه تاریخ تاییدیه همکاران
1 تولید و فرمولاسیون نان قالبی غنی شده با عصاره آویشن ریزپوشانی شده 1403/08/02 مرکز مالکیت معنوی مرتضی کاشانی نژاد , خشایار سرابندی , زهرا اکبربگلو
2 تولید و فرمولاسیون نان غنی شده با پپتید های ریزپوشانی شده جلبک اسپیرولینا 1403/08/16 مرکز مالکیت معنوی مرتضی کاشانی نژاد , خشایار سرابندی , زهرا اکبربگلو
3 تولید سیب خشک طعم دار با پوشش ژل پر شده امولسیونی 1404/07/01 140450340003000948 محسن حیدری , آسیه اکرمی , سمیرا براتیان قرقی , مرتضی کاشانی نژاد , خشایار سرابندی , علیرضا وسیعی
ردیف عنوان فعالیت نوع اثر سازمان ارسال کننده تاریخ ارزیابی
1 راهنمای پیشگیری از گسترش کووید 19در واحدهای تولید وتوزیع مواد غذایی و مواد بهداشتی داوری کتاب دانشگاه علوم پزشکی زاهدان 1399/12/06
2 Underutilized and Neglected Indigenous Foods book داوری کتاب CRC Press/Taylor and Francis Group LLC 1404/04/10
3 Development and Characterization of Reduced-Calorie Gelatin-Based Gummy Jellies Containing Osmo Dehydrated Santols داوری مقاله Journal of Food Processing and Preservation 1402/09/27
4 Impact of spray-drying optimized conditions on fatty acid profiles and in vitro digestion of spray-dried chia/fish oil microcapsules داوری مقاله Frontiers in Nutrition, section Nutrition and Food Science Technology 1402/11/24
5 Drying induced characterization of mungbean protein and the development of Pickering nano-emulsion داوری مقاله Journal of Food Processing and Preservation 1403/05/18
6 Effectiveness of Using Gum Arabic for Co-Microencapsulation of Ruellia tuberosa L. and Tithonia diversifolia Extracts as Encapsulating Agent and Release Studies داوری مقاله Scientifica 1403/02/09
7 An investigation into properties of foam-mat-dried spinach powder and physical properties of spinach cube داوری مقاله Journal of Food Processing and Preservation 1403/03/30
8 Enzymatic hydrolysis with pepsin enhanced the nutrient compositions of unfractionated soy protein hydrolysate and its antioxidative and anti-inflammatory activities داوری مقاله Journal of Food Biochemistry 1403/04/20
9 Physicochemical and textural properties of gummy candies prepared with fruit vinegar داوری مقاله Journal of Food Biochemistry 1402/11/02
10 Encapsulation Techniques for Preserving Bioactive Compounds of Spices: A Comprehensive review داوری مقاله Applied Food Research 1403/01/15
11 exploring the impact of microwaves, ultrasounds, UVA light, and X-rays on polyphenols in unencapsulated and alginate- wey protein matrix- encapsulated red grape seed extract powder داوری مقاله Applied Food Research 1403/08/26
12 exploring the impact of microwaves, ultrasounds, UVA light, and X-rays on polyphenols in unencapsulated and alginate- wey protein matrix- encapsulated red grape seed extract powder داوری مقاله Applied Food Research 1403/09/17
13 Development of a novel sugar- free functional beverage containing pistachio green hull extract داوری مقاله Applied Food Research 1403/10/08
14 Modeling release kinetics and evaluating encapsulation techniquies for Aguga remota benth extract: effects on storage stability, digestibilitym and antidiabetic activity داوری مقاله Applied Food Research 1403/10/08
15 Evaluation of technofunctional properties an Isoflavones from Soybean by product (Okara) using enzymatic hydrolysis داوری مقاله Applied Food Research 1403/10/08
16 Agglomeration process of Spirulina platensis biomass in fluidized bed: influence of air temperature and binder flow rate on particle characteristics towards food technology application داوری مقاله Algal Research 1403/02/28
17 Agglomeration process of Spirulina platensis biomass in fluidized bed: influence of air temperature and binder flow rate on particle characteristics towards food technology application داوری مقاله Algal Research 1403/03/19
18 High-accuracy Identification and Structure-Activity Analysis of Antioxidant Peptides via Deep Learning and Quantum Chemistry داوری مقاله Journal of Chemical Information and Modeling 1403/07/11
19 High-accuracy Identification and Structure-Activity Analysis of Antioxidant Peptides via Deep Learning and Quantum chemistry داوری مقاله Journal of Chemical Information and Modeling 1403/09/16
20 Co-encapsulation of bioactives in protein-based nanodelivery systems: Chemistry, technology, and applications داوری مقاله Current Opinion in Food Science 1402/11/01
21 Protein-based encapsulation systems for codelivery of bioactive compounds: Recent studies and potential applications داوری مقاله Current Opinion in Food Science 1403/02/21
22 The Synergistic Effect in The Co-extraction of Ginseng and Schisandra Protein داوری مقاله Current Research in Food Science 1403/04/17
23 Fabrication and characterization of novel electrospun nanofibers based on grass pea (Lathyrus sativus L.) protein isolate loaded with sumac (Rhus coriaria L.) extract داوری مقاله Current Research in Food Science 1403/06/05
24 Fabrication and characterization of novel electrospun nanofibers based on grass pea (Lathyrus sativus L.) protein isolate loaded with sumac (Rhus coriaria L.) extract داوری مقاله Current Research in Food Science 1403/07/26
25 Advancements in Non-Thermal Technologies for Enhanced Extraction of Functional Triacylglycerols from Microalgal Biomass: A Comprehensive Review داوری مقاله Critical Reviews in Food Science and Nutrition 1403/01/15
26 Development of Antioxidant-Rich Curd Fortified with Beetroot (Beta vulgaris) Peel Extract-based Nanocapsules داوری مقاله Food Bioengineering 1403/03/04
27 Physicochemical characteristics, in vitro digestion, and storage stability of aronia anthocyanins encapsulated with maltodextrin, guar gum, gum Arabic, and xanthan gum داوری مقاله Food Bioscience 1402/11/19
28 Pectinases production using an exotic Caatinga passion fruit waste and wheat bran as substrate for Clarification of grape juice داوری مقاله Food Bioscience 1402/12/28
29 Pectinases production using an exotic Caatinga passion fruit waste and wheat bran as substrate for Clarification of grape juice داوری مقاله Food Bioscience 1403/01/27
30 Encapsulation of Betacyanin Extract from Red Dragon Fruit Peel with Maltodextrin and Inulin: Storage Stability and Simulated Gastrointestinal Digestion داوری مقاله Food Bioscience 1403/01/27
31 Encapsulation of Betacyanin Extract from Red Dragon Fruit Peel with Maltodextrin and Inulin: Storage Stability and Simulated Gastrointestinal Digestion داوری مقاله Food Bioscience 1403/02/27
32 Encapsulation of Betacyanin Extract from Red Dragon Fruit Peel with Maltodextrin and Inulin: Storage Stability and Simulated Gastrointestinal Digestion داوری مقاله Food Bioscience 1403/03/19
33 Angiotensin-I-converting enzyme and renin inhibitions by antioxidant shrimp shell protein hydrolysate and ultrafiltration peptide fractions داوری مقاله Food Bioscience 1403/02/26
34 Angiotensin-I-converting enzyme and renin inhibitions by antioxidant shrimp shell protein hydrolysate and ultrafiltration peptide fractions داوری مقاله Food Bioscience 1403/03/11
35 Enzymatic hydrolysis of plant proteins: tailoring characteristics, enhancing functionality, and expanding applications in the food industry. داوری مقاله Food Bioscience 1403/05/14
36 Electrosprayed microcapsules of whole Spirulina platensis based on whey protein concentrate and glycerol داوری مقاله Food Bioscience 1403/06/13
37 Investigating glutaraldehyde cross-linked starch as a cross-linking agent for immobilizing pectinase and xylanase for pectic-oligosaccharides production. داوری مقاله Food Bioscience 1403/06/19
38 investigating glutaraldehyde cross-linked starch as a cross-linking agent for immobilizing pectinase and xylanase for pectic-oligosaccharides production داوری مقاله Food Bioscience 1403/08/20
39 Safflower protein hydrolysates: phisicochemical, functional, and antioxidant activity داوری مقاله Food Bioscience 1403/09/19
40 Sainfoin (Onobrychis Viciifolia L.) seed protein isolate: extraction optimaization , cytotoxicity, allergenicity, and functional propeties داوری مقاله Food Bioscience 1403/09/19
41 Techno-functional properties and applications of whey proteins in formulations داوری مقاله Food Hydrocolloids for Health 1402/11/24
42 Powdered water kefir: effect of spray drying and lyophilization on physical, physicochemical, and microbiological properties داوری مقاله Food Chemistry Advances 1403/01/17
43 Powdered water kefir: effect of spray drying and lyophilization on physical, physicochemical, and microbiological properties داوری مقاله Food Chemistry Advances 1403/03/17
44 Powdered water kefir: effect of spray drying and lyophilization on physical, physicochemical, and microbiological properties داوری مقاله Food Chemistry Advances 1403/03/23
45 Development of a tamarind-based functional beverage with partially-hydrolyzed agave syrup and the health effects of its consumption in C57BL/6 mice داوری مقاله Food Chemistry 1402/10/24
46 Encapsulation of Carotenoids from Mango (Mangifera Indica L.) Peel with Polysaccharides and Prebiotic Agents: Evaluation of Process Efficiency and Stability داوری مقاله Food Chemistry 1402/10/24
47 Encapsulation of Carotenoids from Mango (Mangifera Indica L.) Peel with Polysaccharides and Prebiotic Agents: Evaluation of Process Efficiency and Stability داوری مقاله Food Chemistry 1402/12/01
48 Modification of Natural Peptides and Their Hydroxyl Radical Quchening Activities and Mechanism داوری مقاله Food Chemistry 1403/01/03
49 Clarification of Red Grape Juice by Amine-Functionalized Magnesium Silica Aerogel داوری مقاله Food Chemistry 1403/01/03
50 Clarification of Red Grape Juice by Amine-Functionalized Magnesium Silica Aerogel داوری مقاله Food Chemistry 1403/03/17
51 Horseradish (Armoracia rusticana L.) leaf juice encapsulated within polysaccharides-blend-based carriers: Characterization and application as potential antioxidants in mayonnaise production داوری مقاله Food Chemistry 1403/06/05
52 Horseradish (Armoracia rusticana L.) leaf juice encapsulated within polysaccharides-blend-based carriers: Characterization and application as potential antioxidants in mayonnaise production داوری مقاله Food Chemistry 1403/07/26
53 Functionality enhancement of ash gourd candy using rosehip; physicochemical, bioactive, molecular and structural characterization داوری مقاله Food Chemistry 1403/06/13
54 Effect of maltodextrin and Persian gum as wall materials and tannic acid as copigment on some properties of encapsulated sour cherry anthocyanin microcapsules داوری مقاله Food Chemistry 1403/06/13
55 Screening and preparation of highly active antioxidant apricot peptides and their inhibitory effect on ultraviolet radiation داوری مقاله Food Chemistry 1403/05/25
56 Screening and preparation of highly active antioxidant apricot peptides and their inhibitory effect on ultraviolet radiation داوری مقاله Food Chemistry 1403/06/19
57 Exploring novel antifungal peptides from peptic hydrolysis of chicken crour protein via regression - based machine learning approach داوری مقاله Food Chemistry 1403/08/30
58 exploring novel antifungal peptides from peptic hydrolysis of chicken crour protein via regression - based machine learning approach داوری مقاله Food Chemistry 1403/09/28
59 Preparation and characterization of fish gelatin polypeptides with low phenylalanine contents using enzymatic hydrolysis and activated carbon adsorption داوری مقاله Food Hydrocolloids 1403/06/13
60 The complex of arachin amyloid-like fibrils formed with ultrasound treatment and chitosan: A potential vehicle for betanin and curcumin with improved chemical stability and slow release in vitro داوری مقاله Food Hydrocolloids 1403/08/10
61 Impact of ultrasonic pretreatment on pumpkin seed protein: Effect on protease activities, protein structure, hydrolysis kinetics and functional properties داوری مقاله Food Research International 1403/05/07
62 Impact of ultrasonic pretreatment on pumpkin seed protein: Effect on protease activities, protein structure, hydrolysis kinetics and functional properties داوری مقاله Food Research International 1403/06/13
63 Antioxidant activities of naturally occurring bioactive peptides from Sardinella longiceps and Meritrix meritrix داوری مقاله Food and Humanity 1403/06/29
64 Sustainable techniques for extracting essential oils from spices and herbs: A comprehensive review داوری مقاله FOSB Editorial office 1403/08/20
65 Inhibitory mechanism of CMP-LSOPC nanoparticles on advanced glycation end products released during digestion داوری مقاله Food Science and Human Wellness 1403/06/13
66 Inhibitory mechanism of CMP-LSOPC nanoparticles on advanced glycation end products release during digestion داوری مقاله Food Science and Human Wellness 1403/08/03
67 Heat-drying and size reduction-treated tapioca flour stabilized oil-in-water emulsion-loaded eugenol: physical properties, stability, and in vitro gastrointestinal digestion داوری مقاله Future Foods 1402/11/24
68 Heat-drying and size reduction-treated tapioca flour stabilized oil-in-water emulsion-loaded eugenol: physical properties, stability, and in vitro gastrointestinal digestion داوری مقاله Future Foods 1403/02/09
69 Understanding the Mechanism of Action of Algal Peptides as a Promising Functional Food in Combating cardiometabolic Syndrome داوری مقاله Future Foods 1403/05/18
70 Ultrasound-assisted protein extraction for deep proteome analysis of Spirulina and Chlorella microalgae داوری مقاله Future Foods 1403/06/05
71 Physicochemical and techno-functional characterization of soluble proteins extracted by ultrasound from the cricket Acheta domesticus داوری مقاله Heliyon 1403/01/11
72 Physicochemical and techno-functional characterization of soluble proteins extracted by ultrasound from the cricket Acheta domesticus داوری مقاله Heliyon 1403/03/04
73 Physicochemical and techno-functional characterization of soluble proteins extracted by ultrasound from the cricket Acheta domesticus داوری مقاله Heliyon 1403/06/05
74 Evaluating some dominant functional properties of Shiraz (TUFF) protein enzymatic hydrolysates: Optimization of parameters by response surface method داوری مقاله Heliyon   1403/02/05
75 Evaluating some dominant functional properties of Shiraz (TUFF) protein enzymatic hydrolysates: Optimization of parameters by response surface method داوری مقاله Heliyon 1403/03/17
76 Formulation optimization of a probiotic low-calorie chocolate milk and investigating its qualitative properties during storage داوری مقاله Heliyon 1403/04/10
77 Carob pulp flour as innovative source of biological molecules for the preparation of high-added value jellies داوری مقاله Heliyon 1403/04/20
78 Carob pulp flour as innovative source of biological molecules for the preparation of high-added value jellies داوری مقاله Heliyon 1403/06/05
79 Encapsulation of polyketide colorants in chitosan and maltodextrin microparticles داوری مقاله International Journal of Biological Macromolecules 1402/12/25
80 Aspergillus oryzae B-D Galactosidase immobilization on glutaraldehyde pre-activated amino-functionalized magnetic mesoporous silica: performance, characteristics, and application in the preparation of sesaminol داوری مقاله International Journal of Biological Macromolecules 1402/12/19
81 Aspergillus oryzae B-D-Galactosidase immobilization on glutaraldehyde pre-activated amino-functionalized magnetic mesoporous silica: performance, characteristics, and application in the preparation of sesaminol داوری مقاله International Journal of Biological Macromolecules 1403/02/09
82 Fractionation and Characterisation of Sialylated-Mucin Glycoprotein from Edible Birds Nest Hydrolysates through Anion Exchange Chromatography داوری مقاله International Journal of Biological Macromolecules 1402/12/19
83 Ultrasonication assisted enzymatic hydrolysis for generation of pulses hydrolysate having antioxidant and ACEInhibitory activity داوری مقاله International Journal of Biological Macromolecules 1402/10/07
84 Ultrasonication assisted enzymatic hydrolysis for generation of pulses hydrolysate having antioxidant and ACEInhibitory activity داوری مقاله International Journal of Biological Macromolecules 1403/01/11
85 Direct Hydrolysis of Einkorn Whole Grain Flour Proteins for the Generation of Bioactive Peptides Using Various Proteases داوری مقاله International Journal of Biological Macromolecules 1403/02/30
86 Probing the Interaction Mechanisms between Sunset Yellow Dye and Trypsin Protein Leading to Amorphous Aggregation at Low pH داوری مقاله International Journal of Biological Macromolecules 1402/10/07
87 Enhancing Storage Stability of Pea Peptides through Encapsulation in Maltodextrin and Gum Tragacanth via Monitoring Scavenge Ability to Free Radicals داوری مقاله International Journal of Biological Macromolecules 1403/03/04
88 Enhancing Storage Stability of Pea Peptides through Encapsulation in Maltodextrin and Gum Tragacanth via Monitoring Scavenge Ability to Free Radicals داوری مقاله International Journal of Biological Macromolecules 1403/04/05
89 Freeze-drying of debittered pomelo juice using novel carrier exudate (Moringa oleifera gum) and its application in food system: A comparative study with acacia gum داوری مقاله International Journal of Biological Macromolecules 1402/11/05
90 Effect of extrusion process conditions on extrudates enriched with carotenoids encapsulated by different methods داوری مقاله International Journal of Biological Macromolecules 1402/11/05
91 Effect of extrusion process conditions on extrudates enriched with carotenoids encapsulated by different methods using gum arabic and vegetable fat as carriers داوری مقاله International Journal of Biological Macromolecules 1402/12/25
92 Microencapsulation of edible bird s nest co-product hydrolysate using maltodextrin-xanthan gum via spray drying for improved physicochemical properties and stability داوری مقاله International Journal of Biological Macromolecules 1402/12/02
93 Maillard conjugates of different type of protein-xylo-oligosaccharide for the microencapsulation of flavonoids from dried Sea-buckthorn pomace داوری مقاله International Journal of Biological Macromolecules 1403/04/04
94 Advanced Microencapsulation of Green Tea Polyphenols: Utilizing Oat Oil and Starch-Based Double Emulsions for Improved Delivery داوری مقاله International Journal of Biological Macromolecules 1402/12/19
95 Microencapsulation of Green Tea Polyphenols: Utilizing Oat Oil and Starch-Based Double Emulsions for Improved Delivery داوری مقاله International Journal of Biological Macromolecules 1403/02/18
96 Development of Bio-Active Cotton Fabric Coated with Betalain Extract as Encapsulating Agent for Active Packaging Textiles داوری مقاله International Journal of Biological Macromolecules 1402/11/28
97 Microencapsulation of noni fruit extract using gum arabic and maltodextrin optimization, stability and efficiency داوری مقاله International Journal of Biological Macromolecules 1402/12/10
98 Microencapsulation of noni fruit extract using gum arabic and maltodextrin optimization, stability and efficiency داوری مقاله International Journal of Biological Macromolecules 1403/02/01
99 Design of an antioxidant additive based on a spray-dried emulsion of chitosan-alginate-maltodextrin encapsulating carvacrol: Physicochemical and microstructural characterization داوری مقاله International Journal of Biological Macromolecules 1403/01/27
100 Design of an antioxidant powder additive based on carvacrol encapsulated into a multilayer chitosan-alginatemaltodextrin emulsion داوری مقاله International Journal of Biological Macromolecules 1403/03/17
101 Optimization of lycopene spray drying encapsulation in basil seed gum: boosting bioavailability and mayonnaise stability داوری مقاله International Journal of Biological Macromolecules 1403/04/30
102 Optimization of lycopene spray drying encapsulation in basil seed gum: boosting bioavailability and mayonnaise stability داوری مقاله International Journal of Biological Macromolecules 1403/05/07
103 Microencapsulation of H. sabdariffa L. extract using porous starch and gum arabic: optimized process, characterization, stability, and simulated gastrointestinal conditions داوری مقاله International Journal of Biological Macromolecules 1403/02/18
104 Microencapsulation of Hibiscus sabdariffa L. extract using porous starch and gum arabic: optimized process, characterization, stability, and simulated gastrointestinal conditions داوری مقاله International Journal of Biological Macromolecules 1403/03/28
105 Advances in polysaccharide-based gels as food-grade delivery systems for probiotics: preparation, applications, challenges and future trends داوری مقاله International Journal of Biological Macromolecules 1403/07/17
106 Preparation, characterization and properties of chitosan-coated Epsilon-poly-lysine nanoliposomes in apple juice داوری مقاله International Journal of Biological Macromolecules 1403/03/04
107 Preparation, characterization and properties of chitosan-coated Epsilon-poly-lysine nanoliposomes in apple juice داوری مقاله International Journal of Biological Macromolecules 1403/06/19
108 ENZYMATIC PRODUCTION, PHYSICOCHEMICAL CHARACTERIZATION, AND PREBIOTIC POTENTIAL OF PECTIN OLIGOSACCHARIDES FROM PISCO GRAPE POMACE داوری مقاله International Journal of Biological Macromolecules 1403/05/07
109 ENZYMATIC PRODUCTION, PHYSICOCHEMICAL CHARACTERIZATION, AND PREBIOTIC POTENTIAL OF PECTIN OLIGOSACCHARIDES FROM PISCO GRAPE POMACE داوری مقاله International Journal of Biological Macromolecules 1403/07/11
110 Unlocking the nutraceutical potential of Chlorella vulgaris s macromolecules: Mechanisms, hurdles, and prospects داوری مقاله International Journal of Biological Macromolecules 1403/05/25
111 Unlocking the nutraceutical potential of Chlorella vulgaris s macromolecules: Mechanisms, hurdles, and prospects داوری مقاله International Journal of Biological Macromolecules 1403/06/19
112 Unlocking the nutraceutical potential of Chlorella vulgaris s macromolecules: Mechanisms, hurdles, and prospects داوری مقاله International Journal of Biological Macromolecules 1403/07/22
113 Characterization and Biological Evaluation of Goat Colostrum Serum Proteins: Implications for Biotechnological and Pharmaceutical Applications داوری مقاله International Journal of Biological Macromolecules 1403/05/25
114 Pectin as a carrier for the spray drying of green tea extracts: Tailoring microencapsulation to obtain a prospective nutraceutical داوری مقاله International Journal of Biological Macromolecules 1403/08/22
115 Fucoidan and chitosan electrostaticlly coated nanoliposomesenhance phisicochemical stability and bioavailability of rutin داوری مقاله International Journal of Biological Macromolecules 1403/08/22
116 ریزپوشانی ترکیبات زیست فعال عصاره و اسانس گیاه مریم گلی با نشاسته بنه زعفران و بررسی رهایش، خواص آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی آن داوری طرح موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی 1403/02/24
117 بررسی اثر پلاسمای سرد بر ویژگیهای عملکردی پروتئین شیر شتر داوری طرح موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی 1403/08/23
118 تولید و بررسی خصوصیات نوشیدنی غنی سازی شده با بیدهای سدیم آلژینات زرشک حاوی نانولیپوزومهای حامل عصاره زعفران و ویتامین د3 داوری طرح موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی 1404/04/30
119 کاربرد مشتقات زیرکونیوم در تخلیص آنتوسیانین های گلبرگ زعفران و طراحی حسگر الکتروشیمیایی جهت اندازه گیری نیتروز آمین ها در مواد غذایی داوری رساله دکترا موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی 1403/11/28
120 نان فرآوری شده سویا کم کالری با فیبر بالا مخصوص رژیم های لاغری داوری اختراع دفتر مالکیت فکری موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی 1403/06/01
121 نان ویفر و بستنی برپایه سبوس گندم فرآوری شده داوری اختراع دفتر مالکیت فکری موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی 1403/06/20
122 تولید سس گیاهی جایگزین مایونز با کالری کم و خواص بیشتر داوری اختراع دفتر مالکیت فکری موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی 1403/07/14
123 تولید دوغ فراسودمند حاوی ترکیبات آنتی اکسیدان و مناسب برای بیماران دیابتی داوری اختراع دفتر مالکیت فکری موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی 1403/08/20
124 اسمارتیز گیاهی بعنوان تنقلات سالم از طریق فرآوری محصولات ارگانیک داوری اختراع دفتر مالکیت فکری موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی 1403/09/15
125 فرآیند تولید ماست کم چرب بدون لاکتوز ویژه ورزشکاران با استفاده از پروتئین های اصلاح شده آب پنیر داوری اختراع دفتر مالکیت فکری موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی 1403/10/28
126 پاستیل پروبیوتیک داوری اختراع دفتر مالکیت فکری موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی 1403/11/19
127 فرمولاسیون، تولید و ارزیابی آدامس بدون شکر فراسودمند حاوی عصاره سماق داوری اختراع دفتر مالکیت فکری موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی 1404/01/18
128 فلافل کم پروتئین با فنیل آلانین پائین مخصوص بیماران فنیل کتونوری داوری اختراع دفتر مالکیت فکری موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی 1404/02/15
129 تبدیل زعفران جامد به محلول خوراکی مایع زعفران داوری اختراع دفتر مالکیت فکری موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی 1404/02/30
130 تولید نوشیدنی غیرالکلی بر پایه غله چاودار داوری اختراع دفتر مالکیت فکری موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی 1404/04/25
131 داوری 2 مورد طرح در رویداد ملی مساله محور نان داوری طرح موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی 1403/09/18
ردیف نوع فعالیت شرح فعالیت محل فعالیت شماره ابلاغ تاریخ ابلاغ تاریخ شروع تاریخ پایان
1 شرکت در شوراها و کمیته ها عضویت در کمیته علمی رویداد مساله محور نان موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی 3113 1403/07/01 1403/09/18
ردیف عنوان نقش در کمیسیون تدوین/بازنگری استاندارد نوع استاندارد تاریخ
ردیف موضوع مرجع اعطا کننده سطح تاریخ دریافت جایزه
ردیف عنوان کارگاه کشور برگزار کننده سطح کارگاه نوع کارگاه تاریخ شروع تاریخ پایان
1 بررسی روش های ریزپوشانی ترکیبات زیست فعال چالش ها و رویکردها ایران پژوهشی 1403/08/26 1403/08/26
ردیف عنوان سخنرانی محل سخنرانی تاریخ
1 پپتیدهای زیست فعال بعنوان منبع ترکیبات سلامتی بخش چالش ها و کاربردها دانشگاه کردستان 1402/08/24
ردیف نوع فناوری عنوان فناوری شرح فناوری توضیحات تاریخ ثبت فناوری